Ricks reis en mooie start van Allin Kids

Na 15 maanden mocht ik in maart 2018 weer teruggaan naar Peru. Leuk om meteen vanaf het vliegveld weer overweldigd te worden door alle geuren, drukte en herrie en het lekkere eten van Peru. Maar het was vooral leuk om alle fijne mensen in Huancayo weer te ontmoeten. De collega’s en ook alle jongeren die we zo goed hebben mogen leren kennen in de jaren dat wij in Peru woonden. De jongeren waren allemaal een stuk groter geworden.

Ik ben naar Peru gegaan om mee te helpen het nieuwe project van T’ikani op te starten: ‘Allin Kids’. Dankzij een hele mooie bijdrage van het Vamos-fonds kan Allin Kids kinderen van 5 tot 10 jaar gaan opvangen die anders overdag op straat zwerven of elke dag bij hun ouders zijn die werken op de markt. Bij Allin Kids zullen de kinderen in een schone en veilige omgeving gezond eten en positieve aandacht krijgen. Ook zullen er activiteiten worden georganiseerd waar de kinderen van leren.

Om Allin Kids op te kunnen starten is T’ikani een nieuw pand gaan huren, waarin alle projecten samen in passen. De eerste twee weken heb ik vooral veel in het nieuwe pand geverfd en getimmerd. Het nieuwe pand staat midden in Chilca, de wijk waarin T’ikani al jaren actief is. Het werken ging niet altijd even snel, want de jongeren eisten ook mijn aandacht op. Dus onder het verven heb ik heel wat spelletjes gedaan en lol gemaakt met de jongeren. Superleuk!

Na twee en een halve week was het nieuwe lokaal helemaal klaar. Om dat groots te vieren zijn we met z’n alle de straat op gegaan en zoveel mogelijk mensen uitgenodigd voor het openingsfeest. Samen met kinderen en collega’s hebben we op alle hoeken van de straten de mensen uitgenodigd met foldertjes. Op mijn laatste dag in Huancayo was het feest. Met 70 mensen uit de wijk hebben we samen gepraat, gelachen en gedanst. Ik heb 7 uur achter elkaar Hollandse pannenkoeken gebakken. Fantastisch om mensen van zoiets simpels te zien genieten. Door dit feest staat T’ikani in Chilca weer bekend als de club waar iedereen welkom is en die zoveel mogelijk kinderen en ouderen wil helpen.

Het was een hele mooie tijd in Huancayo. Het was vooral leuk om al die lieve mensen weer terug te zien. Ik ben ook weer heel trots op het werk van T’ikani in Peru. Mooi om te zien hoe onze Peruaanse collega’s met zo weinig middelen, maar met veel liefde en doorzettingsvermogen elke dag weer klaar staan voor de meest kwetsbare mensen van Peru!