Gehandicapte kinderen

“Warmisuncu” betekent “warm hart”, zo heet het project van T’ikani dat zich richt op gehandicapte kinderen. Het doel van het project is dat deze kinderen gelijkwaardig behandeld gaan worden en de juiste zorg krijgen. Maar bovenal dat de Peruaanse gemeenschap de kinderen accepteert en anders gaat benaderen.

Doelgroep
Het project Warmisuncu richt zich op gehandicapte kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar in Huancayo. Deze kinderen hebben verschillende aandoeningen zoals bijvoorbeeld een Cerebrale Parese (CP) of een heupdysplasie. De Peruaanse gemeenschap ziet deze kinderen niet als volwaardig. Regelmatig wordt het zelfs als een straf gezien wanneer een familie een kindje krijgt met een handicap. Ouders schamen zich ervoor en het kind wordt letterlijk weggestopt.

Werkwijze
De medewerkers van Warmisuncu komen wekelijks bij de kinderen thuis en proberen het gezin van het kind zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat het kind zo optimaal mogelijk wordt gestimuleerd. De werkzaamheden richten zich voornamelijk op de mogelijkheden van het kind in plaats van de onmogelijkheden. Daarnaast probeert Warmisuncu om andere organisaties in stelling te brengen om de kinderen of hun ouders te ondersteunen.