T’ikani ten tijde van de lockdown

DESINFECTAN PRINCIPALES CALLES DE HUANCAYO COMO MEDIDA PREVENTIVA ...

De straten in Huancayo worden preventief schoongemaakt. (foto van diresajunin .gov . pe)

De corona situatie zorgt voor nogal wat perikelen en heeft zowel Peru als onze situatie behoorlijk verstoort.
De regering heeft strenge, sociale, isolatie maatregelen in stand gebracht. Alleen banken, gezondheidszorg, benzinestations en aan voedselvoorziening verwante activiteiten zijn toegestaan. Niet essentiële bijeenkomsten zijn verboden en dat gaat waarschijnlijk nog wel een tijd duren.

Wat doet T’ikani?
YUYAQ en WARMISONCU zijn onze hoofdactiviteiten, echter vanwege beperkte mobiliteit, want al het openbaar vervoer is verboden en vanwege het verbod op sociale bijeenkomsten, wordt er op afstand gewerkt en worden er enkel persoonlijke bezoeken gebracht. Bij de huisbezoeken dienen we afstand te bewaren en beschermende kleding te dragen. Voor YUYAQ zijn we met creativiteit thuis bezig (schilderen) om de ouderen wat om handen te geven.

Vanwege de sociale isolatie en de zeer schrijnende (economische) situatie van bijna al onze cliënten zijn we bezig met voedselpakketten. Een paar weken terug hebben we ongeveer 30 pakketten namens T’ikani uitgedeeld en ongeveer 50 (kleinere) voedselpakketten van een andere donor uit Huancayo uitgedeeld. Deze activiteit zijn we momenteel aan het herhalen. Zo bezoeken we de mensen, maken we een praatje en helpen we hen om via een kleine voedselhulp deze moeilijke tijd door te komen.

Binnenkort starten we met een kleine campagne samen met de organisatie EXPAND Peru om meer geld in te zamelen voor deze activiteit.

Gezien de huidige situatie en onze beperkte mogelijkheden voor YUYAQ en WARMISUNCU en het bijkomende feit dat de overheid alle scholen heeft gesloten tot december (wat ons wat voorbarig lijkt…)  zijn we gestart met het opnieuw opnemen van een groep van ongeveer 25 kinderen in onze activiteiten. Deze kinderen kennen we vanuit onze werkomgeving en zijn niet in staat om contact met school te onderhouden, met alle gevolgen van dien. Op sommige plaatsen in de wijk waarin we werken hebben huizen geen stroom, laat staan telefoon en internet om huiswerk thuis te krijgen. En zoals gezegd zijn (school) bijeenkomsten verboden.

Wanneer u deze kinderen een hart onder de riem zou willen steken, dan kan dit door een extra gift over te maken op ons rekeningnummer. U kunt ook onderstaande (tijdelijke) link volgen.
https://tikkie.me/pay/ip500ap4o8o76001k04h

Samen overwinnen we ook deze crisis!