Jongeren en tienermoeders

Allin Wayna doet jongerenwerk in Ocapilla , de armste wijk van Huancayo. In deze wijk wonen veel kinderen die opgroeien in echte armoede. Veel ouders drinken veel te veel, hierdoor missen veel kinderen liefde van hun ouders. Veel kinderen hebben te maken met huiselijk geweld. Ook krijgen veel kinderen niet genoeg en gezond eten en fatsoenlijk onderwijs.
Allin Wayna wil aan deze kinderen hoop bieden. Daarom is er midden in de wijk een jongerenlokaal geopend voor kinderen van 10 tot 20 jaar. In dit jongerenlokaal hebben de medewerkers echte aandacht en liefde voor de kinderen. Ook worden er veel goede activiteiten georganiseerd voor de jongeren, zoals: huiswerkbegeleiding, meidenclubs, muzieklessen, kookclubs, danslessen en bijbelclubs. Om dat veel kinderen honger hebben, deelt Allin Wayna elke ochtend een gezond ontbijt aan de kinderen uit.
Naast de activiteiten voor de jongeren, worden de ouders thuis of op het werk bezocht, om hen te motiveren positieve aandacht te hebben voor hun zonen en dochters.

Tienermoeders
In Huancayo raken veel meisjes op te jonge leeftijd zwanger. In armoede leven en op jonge leeftijd een kindje hebben, is erg zwaar voor de jonge moeders. Ook veel kindjes groeien op in slechte omstandigheden en met te weinig aandacht. Allin Wayna wil deze tienermoeders en hun kindjes helpen. Daarom heeft Allin Wayna een speel-o-theek geopend, waar de tienermoeders speelgoed kunnen lenen voor hun kindjes. Één keer per week is er in het jongerenlokaal een tienermoeder-middag. Hier kunnen de tienermoeders elkaar ontmoeten en geven de medewerkers van Allin Wayna adviezen over het opvoeden van de kindjes. Naast deze middag, worden de tienermoeders ook regelmatig thuis bezocht door Allin Wayna.